21st mar2015

Bolesti krvi

autor: Slađana Filipović

 U novije vreme kako je uznapredovala medicina, sa njom u korak napreduje i farmakologija. Covecanstvo se brzinom svetlosti smenjuje na ovoj planeti, a covek je postao najotudjenije svesno bice ! Hladne glave zapocinje i vodi neosnovane i nelogicne ratove u kojima je jedini cilj potrositi naoruzanje kome istice rok, izvrsiti eksperimente i delovanja nekih otrov ili hemilalija, lekova ili transplantacije organa! Eksperimenti se rade uporedo na ljudima i biljkama, a posledice su dugorocne.

 Planeta Zemlja postaje jedno najgore mesto u svemiru i Univerzumu uopste !

 Covekova borba za opstanak i pravilo majke prirode je da sve sto je normalno i moze da funkcionise , moze i da zivi! Medjutim sve vise mozemo da vidimo neka cuda.. s cim neki ljudi zive godinama. Zena koja je imala dve materice i svaka po jedan svoj jajnik, covek s jednim ogromnim bubregom, a naredni slucaj sa tri bubrega. Skoro sam slusala pricu zene kojoj jedan od bubrega funkcionise kao dva, jer se na sredini deli u dve celine ali je u osnovi jedan bubreg! Ipak to su anomalije unutrasnjih organa, vidljive samo ukoliko uradimo pregled rengenom, skenerom, ultrazvukom, magnetnom rezonancom

 Genetska istrazivanja su u nekim poodmaklim studijama i tu je medicina napredovala. Ali se ta grana moderne medicine cuva nekako van svih desavanja i najvise sluzi onog momenta kada neko ima novaca i zeli da plati i ide do kraja u lecenju svojih najmilijih. Mi smrtnici ovozemaljski ipak, verujemo u ono sto nam se prezentuje! Analize krvi i urina rade se digitalno a rezultati su za relativno kratko vreme 2-6 sata. I to je sve !

 Medjutim obicne i jednodnevne analize , razlikuju se od onih koje se obavljaju kao DNK analiza krvi, koja zapravo jeste KLJUC bolesti nekih organa !

 Jedna od najjasnijih i vidljivih bolesti krvi je venska troboza, a sam pacijent nije svestan da operacijom vena nece sanirati svoju bolest vec ce se ona u neko dogledno vreme rasiriti. Ponavljam, to je ono sto je nama vidljivo i a lekar specijalista moze samo pogledom da potvrdi i ispise dijagnozu.

 Vratimo se na DNK analizu !

 Moze li se iz natalnog horoskopa videti tako nesto? Kroz moju praksu, DA!

 Objasnicu vam ovako laicki, jer ja zaista nisam lekar ali je medicina moja ljubav uporedo s astrologijom i teologijom.

 Bolesti krvi i imunog sistema su bolesti do kojih se najteze i na samom kraju dolazi do saznanja i tacne dijagnoze .

 LUPUS je bolest koja moze da se manifestuje na vise nacina.

Postoji sistemski i kožni lupus.kriz svoje lečenje upoznala sam na desetine obolelih i kod svakog bolesnika sinptomi su različiti.bitno je samo pratiti signale svog organizma,jesti dosta voća i povrća.zaboraviti na meso i prerađevine od mesa,a najvažnije je razmišljati pozitivno i imati zdrave misli.veoma je bitna podrška porodice a iznad svega ljubav prema sebi pa samim tim i prema drugima.

Mora se kontrolisati kompletna imunologija a najbitniji je ANA.lupus i nastaje zbog stvaranja viška antitela i zato se koristi lek rezohin jer razbija komplekse antinuklearnih antitela ali ja nisam iz medicinske struke već običan laik.vaša ćerka treba da se kontroliše ili kod reumatologa ili kod dermatologa.kao i kod dobrog psihoterapeuta.

 Da uopsteno i napisem; Organizam moze da odbacuje neki organ tj. vidi ga kao strano telo ali to je najcesce jedno oko, bubreg i kosmati deo glave gde ne postoji nijedna druga bolest koze ali kosa opada i to se javlja izuzetno mladim osobama od 4- 19 godine se obicno aktivira ovaj vid Lupusa. Kada je oko u pitanju- jedno oko ima izuzetan vid dok drugo oko samo fizicki postoji i godinama slabi njegova funkcija. Dioptrija je veoma ogromna i to oko godinama samo raspoznaje siluete ili boje. Kod bubrega, otkazuju bubrezi bez nekog narocitogmedicinskog povoda a uzrok je stres koji aktivira ovu bolest! Kosa na glavi opada uglavnom od stresa i to duze vreme 6-18 meseci gotovo do celavosti, a nepostoji neki problem koze, oprt je uzrok stres! Najcesce smrt ili gubitak voljene osobe ili nekoga od clanova porodice s kim je osoba odrastala i vezala se! Nemora da opadne sva kosa ali je moguce da na nekim delovima koze glave u par cm2 bude bez kose a taj deo koze izmeni strukturu spoljasnjeg izgleda.

 Lupus moze biti manifestovan kao gubitak dlake na celoj povrsini koze tj.tela.

 Kada se ovo javi obicno se donesu pogresne dijagnoze kao rak krvi i krene sa sa kortikosteroidima.. Sto i sami znamo da pogresna dijagnoza pravi jos teze bolesti. Jos jedan oblik koznog lupusa jeste nekakvo crvenilo gde koza tokom vremena izgleda kao da je taj deo tudji ili se pak javljaju ,,rupe“ i estetski nisu lepe. Mogu se javiti na delu izmedju obraza i usne skoljke, na nosu, a u poslednje vreme sam imala klijentkinje , cak nih tri slucaja gde su te rupe krenule na dojkama grudi mladih devojaka !

 Lupus nevidljiv celog zivota a manifestuje se samo kod zena. Dolazi do gubitka trudnoca vec posle navrsenog meseca trudnoce. Gube jednu za drugom trudnocom… ginekoloski je sve uredu i kod zene i kod muskarca. Analizom krvi zene pokazuje se mutacija na jednom genu koji je odgovoran za gustinu krvi ! Znaci uraditi DNK analizu krvi. Nikako ne raditi vestacku oplodnju ! To je samo trosak i gubitak zdravlja i zivaca ! Uz dobru terapiju hematologa i disciplinu rezultat zeljeno dete… medjutim sta je s DNK te bebe ….?

 Moje iskustvo s ovakim klijentima je dovelo da ustanove tacnu analizu i da se njom nose kroz zivot.

RWWRIGC1

 Ovo je horoskop mlade devojke koja je sa 18 godina izgubila baku, bila u ratnim dejstvima i borbi za zivot.. kasnije je stres uradio svoje. Pogrsesna dijagnoza i terapija kortikosteroidima dovela je do trajnog ostecenja te imuni sistem ne prepoznaje dlaku kao sastavni deo tela. Ona je veoma lepa cak i pored perike koju nosi . Nije udata i jos nema dece, ali ume da voli….

 Da ne komentarisem aspekte zato jer bi trebalo prikazati vise primera, kako bi shvatili kroz sta se sve provlaci aspekt bolesti autoimunog sistema i mehanizam kako zapravo ide na koji deo tela; bubrege, kozu, oci, trudnocu…